Klankreis

Een klankreis meditatie  kan een diepe ontspanning geven, waardoor we vermoeidheid, stress en indrukken kunnen verwerken.

Geluid geleid heel goed in water. Als mens bestaan we voor ongeveer 70% uit water. Daarom resoneren we zo goed mee met de klanken.

Klank is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar.
Op verschillende niveau’s kunnen we gaan resoneren met de klanken. Op fysiek niveau kunnen lichaamscellen, het vocht met daarin opgeslagen metalen (zoals b.v. ijzer in ons bloed) en organen mee resoneren.  Ook op gevoelsmatig, energetisch niveau kunnen we mee resoneren en de uitwerking bewust en onbewust ervaren.

De klanken maken los, ordenen en harmoniseren. Vandaar het ontspannen gevoel tijdens en na de klankreis. Soms komen daarbij ook emoties los.

De klankreis
Voorafgaande aan de klankmeditatie, doen we eerst wat eenvoudige Qigong-oefeningen om ons te openen en de energie vrijer te kunnen laten stromen. Daarna neem ik je door middel van klankschalen, oceandrum, chime en andere instrumenten mee op je eigen klankreis. Iedereen ontspant en visualiseert deze reis namelijk op zijn eigen manier.

Na afloop drinken we samen een heerlijke Chinese thee met iets lekkers.

Voor deze klankreis lig je op een matje en ligt er een dekentje voor je klaar.
Je mag zelf een kussentje meenemen voor onder je hoofd en/of onder je rug of benen.

Natuurlijk mag je ook je eigen dekentje meenemen en eventueel je eigen matrasje van bijvoorbeeld je tuin-ligstoel.

Kosten:
Deelname aan een klankreis kost € 20,- inclusief thee en iets lekkers
(Voor Qigong-cursisten € 15,-)  De komende klankreis is gepland op 25 juli 2018.

 

Qigong- Klankreis-meditatie

Advertenties