Klankreis

Een klankreis (klank – relaxatie) kan een diepe ontspanning geven, waardoor we vermoeidheid, stress en indrukken kunnen verwerken.

Geluid geleid heel goed in water. Als mens bestaan we voor ongeveer 70% uit water. Daarom resoneren we zo goed mee met de klanken.

Klank is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar.
Op verschillende niveau’s kunnen we gaan resoneren met de klanken. Op fysiek niveau kunnen lichaamscellen, het vocht met daarin opgeslagen metalen (zoals b.v. ijzer in ons bloed) en organen mee resoneren.  Ook op gevoelsmatig, energetisch niveau kunnen we mee resoneren en de uitwerking bewust en onbewust ervaren.

De klanken maken los, ordenen en harmoniseren. Vandaar het ontspannen gevoel tijdens en na de klankreis. Soms komen daarbij ook emoties los.

De klankreis
Voorafgaand aan de klank-relaxatie doen we eerst wat eenvoudige Qigong-oefeningen, om ons te openen en de energie vrijer laten stromen. Daarna neem ik je door middel van klankschalen, oceandrum, chime en andere instrumenten mee op je eigen klankreis. Iedereen ontspant en visualiseert deze reis namelijk op zijn eigen manier.

Afsluiting
Na afloop zitten we samen nog even na met een heerlijke Chinese thee en iets lekkers.

Voor deze klankreis lig je op een comfortabel matrasje. Er ligt een fleece-dekentje en een kussentje voor je klaar.

Neem zelf mee:
-een badlaken om over het kussen en matras te leggen.
-eventueel een extra kussentje voor onder je rug of benen.

Aanmelden kan via: Contact

Klank relaxatie op een comfortabel matrasje